29 oktober 2018

Snoozar du?

 
 
Igår skrev jag om hur planering är nyckeln till framgång, idag tänker jag ta upp sämnrutiner och snoozing. Vissa skulle nog kalla det för dubbelmoral, men jag säger att det är så livet är helt enkelt. Det är helt orimligt att man ska vara så perfekt på alla plan idag. 
 
Jag kan ju inte va den ända som har minst sex larm ställda varje dag? Det första börjar redan vid fem ungefär och beroende på vilken dag det är så kan det sluta mellan nio och elva. Jag inbilliar mig att jag blir lite mer pigg för varje gång jag tycker av larmet, hurvida detta stämmer eller inte vet jag inte. Det jag läst mig till är att man får en sämre sömn om man snoozar, vilket givetvis är självklart då man inte kommer ner i djupsömn på femton minuter igen efter att det första larmet har gått! Men det är en så skön känsla att vakna till vid fem och sedan veta att nu kan jag om jag vill, sova i ungefär fem timmar till! 
 
 
Jag har totalt vänt på mina sömnrutiner senaste månaderna, det är absolut inte bra och inget jag är nöjd över. Det har resulterat i att jag är trött större delen av dagen, sover ett par timmar när jag kommer hem ifrån jobbet (om jag inte jobbar natt). Sedan vaknar jag, är vaken till kanske halv sex och sedan somnar jag och går upp igen kanske tre timmar senare. Så fortsätter hjulet att snurra, jag vet inte hur jag ska få ordning på detta. Det känns som att jag har testat allt som går. Jag har testat att hålla mig vaken ett helt dygn för att bli trött på kvällen och sova hela natten, jag har testat att inte sova på eftermiddagen, jag har testat att lyssna på lugn musik. Jag har testat att inte ha någon form av skärm framför mig sista timmen innan jag ska sova, jag har testat att lägga mig innan 00.00. Men av någon anledning så verkar ingenting fungera. Vad tror ni kan vara problem? Jag börjar bli otroligt less på att inte ens kunna sminka över de hemska blå ringarna under ögonen. 
 
Jag blir tokig på detta, vi får se om det kommer en lösning inom kort. Annars får jag ringa min läkare om jag kan få insomningstabletter eller lättare sömntabletter.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress