28 oktober 2018

Planering är A & O

 
Så var helgen slut, men om fem dagar kommer det ju en ny! Idag har jag varit ute hela dagen. Det känns som att min kropp är helt genomfrusen som en isbit. Det gör ont att gå och hur jag än gör så känner jag kylan. Men, det blev så fint på tomten hemma, nu är vi redo för den hemska vintern som säkerligen kommer ganska snart. 
Har ni vinterkläder ordnat? Jag är så sugen på en ny mössa, har spanat på en modell men hittar den ingenstanns! Den har funnits på Jackie.com men den verkar vara slut där... 
 
För att få ihop min ändå rätt så hektiska vardag så gör jag matlådor för två veckor i taget. Det funkar för mig och jag har möjlighet till att förvara lådorna i frysen. Dessutom blir det en mycket mer ekonomisk lösning och jag kan spara mer eller investera i något roligt. 
 
Senast jag gjorde matlådor blev det ca 35 stycken. Jag räknade ut att varje låda har kostat mig 20:- att göra. Jämnfört med en lunch ute som kanske kostar 75/80:-. Vilket innebär att jag kan spara eller investera 55/60:- PER DAG under en hel månad genom att bara göra matlådor. Så summan av kardemumman är att på att göra en sådan enkel sak som att göra matlådor spar jag i runda slängar nästan 2000:- på ett år blir det nästan 25.000:-.  Så på fyra år kan du genom att skippa utelunch i all möjlig mån spara ungefär 100.000:-, det är helt klart något jag kommer att fortsätta med! 
 
I veckan gjorde jag ett tappert försök till att börja med en Bullet Journal, och det är så himla roligt. Men jag blir sällan nöjd. Det är svårt att få det rakt och jämnt. Även om det ser enkelt ut så blir det en helt annan sak att göra själv. Men med tiden så blir det nog både roligt, vackert och bra avslappning. 
 
Imorgon väntar en ny vecka med en så rolig sak som jag ska preppa lite för redan imorgon! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress