25 oktober 2018

Dags för en förändring!

 
 Jag känner att jag satt livet lite på paus nu. Det rullar i samma loop vecka efter vecka, visst är det bra på sitt sätt med rutiner. Men det är ju inte det här jag vill. Jag vill absolut inte bo kvar i Uppsala, inte som det är nu i alla fall. Men kanske om 5-10 år igen. Jag vill absolut inte jobba med mitt nuvarande jobb längre än nödvändigt. Absolut inte bo hemma hos mamma längre än nödvändigt. Men, nu ser livet ut så och jag får göra det bästa av situationen! 
 
För att få ut maximalt med kreativitet, lycka, pengar och erfarenheter så tänker jag göra en femårsplan. En plan som har både långsiktiga och kortsiktiga mål. För helt ärligt, vem blir inte motiverad av ett mål? Jag behöver dessutom öva på att hålla karaktär, ibland känner jag för att ge upp för lätt. Det måste jag sluta med, livet är inte en dans på rosor och definitivt inte en rak väg till framgång. 
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag enorma drömmar, dem skrämmer mig lite. Men det är bra! Det ska dem göra! Skrämmer dina mål och drömmar inte dig? Tänk STÖRRE. Du är själv ansvarig för din egna lycka. Ingen annan kan uppnå dina mål åt dig. Du måste göra det själv. Innebär det att du behöver jobba med något som är helt okej kul under ett par år medans du pluggar, för att slippa ta så stora studielån och därmed ha mer pengar över om tre år. Så gör det, om du själv vill det!
 
 
 Steg ett för att jag ska få ner min plan på papper är att göra en moodboard, vad vill jag ha omkring mig under de närmsta fem åren. Vad vill jag jobba med? Vill jag gå en lång utbildning, eller en kortare. Vill jag flytta utomlands, resa i Asien eller lära mig ett nytt språk. Jag har möjligheten att bestämma själv vad jag vill göra. 
 
För att göra mig lite mer motiverad till att faktiskt få ner det här på ett papper, så har jag köpt mig ett nytt fint block ifrån Lagerhaus. Bra pennor och ett vackert hårspänne. Hårspännet kan ju många undra vad det är till för. Egentligen har det inget symboliskt värde, men när jag känner mig fin så jobbar jag helt klart mycket bättre! 
Bra pennor säger sig självt att det är nödvändigt, jag hatar verkligen när pennor är sådär halvt slut och ibland kommer det bläck och ibland inte... En snygg bok att skriva ner mina drömmar och mål i, boken blir en snygg inredningsdetalj som jag lätt kan öppna upp när jag känner att det är jobbigt att fortsätta. 
 
Vad ger er inspiration?  
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress