Vilken kall och grå dag det har varit, jag älskar ju hösten egentligen... MEN, jag har inte hunnit inhandla ett par vinterskor, mössa samt handskar. Vilket gör denna årstid till lite mindre älskvärd för mig i år. För några veckor sedan var jag förbi Sephora för att köpa en ny concealer. Denna ifrån NARS är helt magisk! Jag har den i färgen Vanilla! Men, som vanligt där inne så kom jag inte ut med endast det jag skulle ha. Jag var nog där inne i säkert trekvart. 
 
En annan skönhet som jag plockade upp är denna palett ifrån Huda Beauty. Det är min första därifrån faktiskt, jag är riktigt spänd på att testa den. Piggmenteringen är fantastisk, jag swatchade nästan alla färger i butiken och dem är så lätta att sudda ut. Men det bästa med paletten är ju att den är så fantastiskt vacker! Här hittar ni den!
Så ljuvliga toner nu till hösten, men perfekt till julsäsongen också tänker jag! 
 
 
Smink har alltid varit ett stort intresse hos mig, efterssom mamma jobbar med det och har alltid gjort det. Vilket innebär att jag har haft stora volymer smink, hudvård och hårvård runt omkring mig. Det låter säkert konstigt att en av mina största passioner är att testa nytt smink. Testa nya märken, olika produkter och verkligen grotta in mig i vad som fungerar för min hy, mitt hår och min smak. Skuggan ovanför är en perfekt basskugga, den är ifrån Marc Jacobs och ni hittar den HÄR 
 
 
Jag är inte så mycket för rouge längre, ibland tycker jag det är väldigt vackert. Nu i mer peachfärgat än tidigare där rosa spelade stor roll. Detta är ifrån Nars i färgen Bumpy Ride. Just nu på rea faktiskt! HÄR hittar ni det! Det har ett lätt skimmer i sig som reflekterar ljuset så fint. Det bästa med NARS rouge tycker jag är att dem går att bygga upp med fler appliceringar. Två brukar räcka för mig, den är superfin att ha som ögonskugga också! 
 
 
Denna BB-cream ifrån Erborian är het magisk, den är lätt som marrängsmet. HÄR hittar ni den. Perfekt att lägga ett tunt lager som bara jämnar ut hudtonen, den täcker inte speciellt mycket. Men ibland är det skönt att inte känna sig helt "naken" i ansiktet! 
 
Smink är inte bara en hobby för mig, det är en trygg plats. Jag kan sitta lugnt och sansat vid mitt skrivbord och organisera eller omorganisera mitt smink i flera timmar. Kolla på YouTube och få ny inspiration till olika looks jag kan skapa eller göra om någon annans. Det är ju egentligen rätt konstigt att en sådan simpel sak kan ge själen sådan enorm ro. Jag har fått frågor om vad min hobby är eller vad jag gillar att göra på min fritid. (Den lilla jag faktiskt har...) När jag svarar "jag älskar att sminka mig" får jag ofta en blick med rynkade ögonbryn och sedan en motsvar som lyder "fasst det är ju ingen riktigt hobby..." Vem bestämmer egentligen vad som är vad? Det jag tycker är juvligt  och härligt kanske just du tycker är pest och vise versa. 
 
Jag är så förfärligt trött på att andra ska bestämma vad jag ska tycka och inte tycka. Generellt är det ju så rätt ofta. Vi tycker så mycket om saker som vi egentligen inte har något att göra med. Något jag själv kan komma på mig med att göra ibland. Tycka och tänka om saker som egenteligen bara tar en massa energi av mig. 
 
Jag känner själv att det är så mycket roligare att leva sen jag slutade att bry mig om vad alla andra tycker... 

29 oktober 2018

Snoozar du?

Allmänt

 
 
Igår skrev jag om hur planering är nyckeln till framgång, idag tänker jag ta upp sämnrutiner och snoozing. Vissa skulle nog kalla det för dubbelmoral, men jag säger att det är så livet är helt enkelt. Det är helt orimligt att man ska vara så perfekt på alla plan idag. 
 
Jag kan ju inte va den ända som har minst sex larm ställda varje dag? Det första börjar redan vid fem ungefär och beroende på vilken dag det är så kan det sluta mellan nio och elva. Jag inbilliar mig att jag blir lite mer pigg för varje gång jag tycker av larmet, hurvida detta stämmer eller inte vet jag inte. Det jag läst mig till är att man får en sämre sömn om man snoozar, vilket givetvis är självklart då man inte kommer ner i djupsömn på femton minuter igen efter att det första larmet har gått! Men det är en så skön känsla att vakna till vid fem och sedan veta att nu kan jag om jag vill, sova i ungefär fem timmar till! 
 
 
Jag har totalt vänt på mina sömnrutiner senaste månaderna, det är absolut inte bra och inget jag är nöjd över. Det har resulterat i att jag är trött större delen av dagen, sover ett par timmar när jag kommer hem ifrån jobbet (om jag inte jobbar natt). Sedan vaknar jag, är vaken till kanske halv sex och sedan somnar jag och går upp igen kanske tre timmar senare. Så fortsätter hjulet att snurra, jag vet inte hur jag ska få ordning på detta. Det känns som att jag har testat allt som går. Jag har testat att hålla mig vaken ett helt dygn för att bli trött på kvällen och sova hela natten, jag har testat att inte sova på eftermiddagen, jag har testat att lyssna på lugn musik. Jag har testat att inte ha någon form av skärm framför mig sista timmen innan jag ska sova, jag har testat att lägga mig innan 00.00. Men av någon anledning så verkar ingenting fungera. Vad tror ni kan vara problem? Jag börjar bli otroligt less på att inte ens kunna sminka över de hemska blå ringarna under ögonen. 
 
Jag blir tokig på detta, vi får se om det kommer en lösning inom kort. Annars får jag ringa min läkare om jag kan få insomningstabletter eller lättare sömntabletter.

28 oktober 2018

Planering är A & O

Allmänt

 
Så var helgen slut, men om fem dagar kommer det ju en ny! Idag har jag varit ute hela dagen. Det känns som att min kropp är helt genomfrusen som en isbit. Det gör ont att gå och hur jag än gör så känner jag kylan. Men, det blev så fint på tomten hemma, nu är vi redo för den hemska vintern som säkerligen kommer ganska snart. 
Har ni vinterkläder ordnat? Jag är så sugen på en ny mössa, har spanat på en modell men hittar den ingenstanns! Den har funnits på Jackie.com men den verkar vara slut där... 
 
För att få ihop min ändå rätt så hektiska vardag så gör jag matlådor för två veckor i taget. Det funkar för mig och jag har möjlighet till att förvara lådorna i frysen. Dessutom blir det en mycket mer ekonomisk lösning och jag kan spara mer eller investera i något roligt. 
 
Senast jag gjorde matlådor blev det ca 35 stycken. Jag räknade ut att varje låda har kostat mig 20:- att göra. Jämnfört med en lunch ute som kanske kostar 75/80:-. Vilket innebär att jag kan spara eller investera 55/60:- PER DAG under en hel månad genom att bara göra matlådor. Så summan av kardemumman är att på att göra en sådan enkel sak som att göra matlådor spar jag i runda slängar nästan 2000:- på ett år blir det nästan 25.000:-.  Så på fyra år kan du genom att skippa utelunch i all möjlig mån spara ungefär 100.000:-, det är helt klart något jag kommer att fortsätta med! 
 
I veckan gjorde jag ett tappert försök till att börja med en Bullet Journal, och det är så himla roligt. Men jag blir sällan nöjd. Det är svårt att få det rakt och jämnt. Även om det ser enkelt ut så blir det en helt annan sak att göra själv. Men med tiden så blir det nog både roligt, vackert och bra avslappning. 
 
Imorgon väntar en ny vecka med en så rolig sak som jag ska preppa lite för redan imorgon!