30 oktober 2018

Vem bestämmer egentligen?

 
Vilken kall och grå dag det har varit, jag älskar ju hösten egentligen... MEN, jag har inte hunnit inhandla ett par vinterskor, mössa samt handskar. Vilket gör denna årstid till lite mindre älskvärd för mig i år. För några veckor sedan var jag förbi Sephora för att köpa en ny concealer. Denna ifrån NARS är helt magisk! Jag har den i färgen Vanilla! Men, som vanligt där inne så kom jag inte ut med endast det jag skulle ha. Jag var nog där inne i säkert trekvart. 
 
En annan skönhet som jag plockade upp är denna palett ifrån Huda Beauty. Det är min första därifrån faktiskt, jag är riktigt spänd på att testa den. Piggmenteringen är fantastisk, jag swatchade nästan alla färger i butiken och dem är så lätta att sudda ut. Men det bästa med paletten är ju att den är så fantastiskt vacker! Här hittar ni den!
Så ljuvliga toner nu till hösten, men perfekt till julsäsongen också tänker jag! 
 
 
Smink har alltid varit ett stort intresse hos mig, efterssom mamma jobbar med det och har alltid gjort det. Vilket innebär att jag har haft stora volymer smink, hudvård och hårvård runt omkring mig. Det låter säkert konstigt att en av mina största passioner är att testa nytt smink. Testa nya märken, olika produkter och verkligen grotta in mig i vad som fungerar för min hy, mitt hår och min smak. Skuggan ovanför är en perfekt basskugga, den är ifrån Marc Jacobs och ni hittar den HÄR 
 
 
Jag är inte så mycket för rouge längre, ibland tycker jag det är väldigt vackert. Nu i mer peachfärgat än tidigare där rosa spelade stor roll. Detta är ifrån Nars i färgen Bumpy Ride. Just nu på rea faktiskt! HÄR hittar ni det! Det har ett lätt skimmer i sig som reflekterar ljuset så fint. Det bästa med NARS rouge tycker jag är att dem går att bygga upp med fler appliceringar. Två brukar räcka för mig, den är superfin att ha som ögonskugga också! 
 
 
Denna BB-cream ifrån Erborian är het magisk, den är lätt som marrängsmet. HÄR hittar ni den. Perfekt att lägga ett tunt lager som bara jämnar ut hudtonen, den täcker inte speciellt mycket. Men ibland är det skönt att inte känna sig helt "naken" i ansiktet! 
 
Smink är inte bara en hobby för mig, det är en trygg plats. Jag kan sitta lugnt och sansat vid mitt skrivbord och organisera eller omorganisera mitt smink i flera timmar. Kolla på YouTube och få ny inspiration till olika looks jag kan skapa eller göra om någon annans. Det är ju egentligen rätt konstigt att en sådan simpel sak kan ge själen sådan enorm ro. Jag har fått frågor om vad min hobby är eller vad jag gillar att göra på min fritid. (Den lilla jag faktiskt har...) När jag svarar "jag älskar att sminka mig" får jag ofta en blick med rynkade ögonbryn och sedan en motsvar som lyder "fasst det är ju ingen riktigt hobby..." Vem bestämmer egentligen vad som är vad? Det jag tycker är juvligt  och härligt kanske just du tycker är pest och vise versa. 
 
Jag är så förfärligt trött på att andra ska bestämma vad jag ska tycka och inte tycka. Generellt är det ju så rätt ofta. Vi tycker så mycket om saker som vi egentligen inte har något att göra med. Något jag själv kan komma på mig med att göra ibland. Tycka och tänka om saker som egenteligen bara tar en massa energi av mig. 
 
Jag känner själv att det är så mycket roligare att leva sen jag slutade att bry mig om vad alla andra tycker...