Den här femårsplanen jag berättade om igår håller på att ta form, den är inte klar men påbörjad. Jag gillar mål, gärna orimligt höga. För hur fantastiskt är det inte att trycka upp beviset på att man klarade det i ansiktet på dem som inte trodde på dig? Jag älskar det! I och med min nya tjänst på jobbet har jag fått mer ansvar och det är något som kommer finnas med på min plan för de kommande fem åren. 
 
Jag har alltid haft orimligt höga mål, när jag var liten ville jag bli "stjärn-advokat" i New York. Ett par år senare kom drömmen om att bli mäklare. Det är nog den dröm jag hållit fasst vid allra längst. Fredrik Eklunds program Toppmäklarna började sändas på tv och där och då bestämde jag mig i princip för att det är det här jag ska arbeta med. Min praktikvecka i tvåan på gymnasiet blev hos Svensk Fastighetsförmdeling här i Uppsala. Det var som en dröm, jag fick vara med på flera steg i en försäljning, ta in intressenter för en bostadsvärdering på bo mässan i fyrishovs hallarna. Det kändes verkligen helt rätt då, för tre år sedan. 
 
Idag är inget av de ovanstående mina drömar längre. Jag har nog bytt bana helt faktiskt, efter att ha jobbat extra på fritidsgården hemma ett tag. Nu känner jag att jag vill jobba med hjärnan på något sätt, med administrativa projekt på ett sätt och med ungdommar som har halkat in på fel bana. Motivera, och se en långsiktig lösning på hur dem kan göra för att lyfta sig tillbaka! Även om jag fortfarande inte vet vad jag vill bli när jag blir stor så är det här i alla fall en väg jag kan gå om några månader. 
 
På ett sätt vill jag börja plugga, jag saknar det så otroligt mycket. Vi besökte nya Tiundaskolan på lovet med fritidsklubben och det började krypa i kroppen direkt. Men VAD ska jag plugga till, det är fortfarande det som är frågan. Steg ett över huvud taget är att skriva högskoleprovet. Två gånger helst. Så jag måste börja plugga till det. 
 
 
Jag har ett par kriterier som jag helst inte släpper på när det gäller mitt framtida jobb. Jag tycker sånt här är superintressant att läsa om, så därför delar jag med mig av mina. Har ni några kriterier på ett jobb som ni inte vill vara utan? 
 
1) Flexibla arbetstider. 
Det här är något jag definitvit inte kommer att släppa på. Jag måste kunna jobba när jag vill. Helst vart jag vill också men det viktigaste är att jag kan jobba vilka tider under dygnet jag vill. 
 
2) Jag vill ha ett eget kontor.
Det kan ju låta girigt. Men jag har alltid haft mycket saker i skåp och på skrivbord. Absolut inte kaos men bara mycket saker. Jag vill ha saker på ett visst sätt och jag vill kunna sätta upp lappar med mera. Dessutom kunna låsa dörren! 
 
3) Jag vill ha mycket frihet. 
Det är ju ungefär som flexibla arbetstider. Men ändå inte. Jag gillar att göra flera saker samtidigt, vill jag ha ett telefonmöte medans jag tar en promenad så ska det vara möjigt för mig. Kanske inte det mest praktiska men jag vill ändå ha möjligheten att bestämma själv. 
 
Samanställt så känner jag att i slutändan kommer jag behöva bli min egen chef. Alltså starta eget, det är också något jag drömt om länge. Jag förstår att det kan sticka i folks ögon när man pratar om att ta en ledarroll och ja absolut, det kan det absolut göra. Det är nog väldigt individuellt. Men jag känner att den rollen passar mig, det har fallit sig naturligt att jag har tagit en ledande roll snabbt och organiserat om saker. 
 
Nyckeln till att hålla sig motiverad i sånna här sammanhang tror jag är att aldrig vara HELT nöjd. Så fort du har sprungit i mål så börjar nästa lopp. Det kanske låter stressande men det funkar så bra för mig!
 
Så som mina drömmar är nu, har dem aldrig varit tidigare. Det skrämmer mig på ett sätt, men det är så det ska vara! Vi får se, jag kommer visa er min plan så fort den är klar! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress