28 juli 2018

100% Säker Stil

Allmänt

 
Vilket väder vi har, det har äntligen regnat lite. Jag har inte gjort speciellt mycket idag, skönt att ha en lugn lördag. Jag skulle behöva göra ett par saker innan jag lägger mig ikväll. Men vi får se! Jag har sen en tid tillbaka varit fast i en podcast. Jag vet inte om det är för att det är två otroligt starka, coola och kloka kvinnor som gör den. Om det är för att det handlar om mode och accessoarer. Eller om det helt enkelt bara är härligt att kunna djupdyka ner i olika trender, stiltips med mera. 
 
Jag älskar att läsa, gör det tyvärr för sällan. Jag måste skärpa mig med det. Ebba och Emilia (som driver Säker Stil) har skrivit två böcker. Jag har dem båda, deras bok med 101 stiltips sträckläste jag under en höstkväll förra året. Den första boken läser jag ett kapittel i taget, när jag behöver rensa huvudet lite. 
 
Jag har ju berättat att jag försöker bygga upp en ny garderob som är både hållbar, praktisk och magiskt vacker. För att, erkänn. Känns det inte bättre att klä sig "rätt" för stunden. Så man kan stå rak i ryggen. Det gör en sån stor skillnad, jag lovar. Ryggen rak, axlarna bakåt, bröstet fram, hakan lite uppåt. Gestickulera (stavas det så?), våga skratta, bär klackar (men öva att gå i dem först), skippa stumpbyxorna och ta acceptera aldrig att någon behandlar just dig annorlunda för att du inte är som alla andra.  
 
På min lista över saker som jag verkligen verkligen verkligen behöver i min garderob är följande:
 
- En kostym
- Ett statement smycke
- Den perfekta jobbväskan 
- En kamelfärgad kappa 
 
Vad har ni på er lista? 
 
 
Nu ska jag rulla ut yogamattan och försöka att yoga i tjugo minuter. Vi får se hur det går, det är ju inte riktigt min grej än... Trevligt helg! 
 
(null)

Idag har jag farit och flängt runt hela Uppsala känns det som. Jag hämtade B i Märsta igår efter tågstrul. Vi kom tillbaka ganska sent. Vi kollade lite på Outsiders, det är en stor favorit hos oss. Har ni kollat något på det? Jag tycker det är så kul, väldigt konstigt men så kul! 

Jag tvingade med mig B till IKEA och Gränby Centrum. Vi var inne i lite olika butiker och jag fick välja en. (Vi valde varsin butik, eller jag föreslog Dressman och Lindex. Så det blev det.) 

Jag fick en stark uppmaning om att "vi ska inte vara här i flera timmar nu." Haha, så söt. Men jag hittade vad jag letade efter direkt då det var ju helt perfekt. Denna orangea kappan ifrån Lindex. Väldigt nöjd med den! 
(null)

(null)

Så var det mitt öga igen då. Det är lite bättre idag. Men absolut inte bra. Så trött på det här nu. Jag hittade dessutom ett femton centimeters långt rivsår över ögonbrynet som jag inte har någon aning om hur det kom där. Vi hittade även fyra stors blåmärken på mitt ena ben. Som jag inte heller har någon aning om vart det kommer ifrån. Jag önskar verkligen att jag kunde sluta vara så klantig. Men uppenbarligen får jag leva med det här resten av mitt liv. Önskar jag kunde skärpa mig...
(null)

Nu sitter jag hos Emma på hennes balkong och letar efter den här spektakulära månen. Men den ser vi inte ens skymten av. Det var ett tag sen vi pratade ut om allting. Livet, vad som hänt med mera. Det är så skönt ute nu. Perfekt temperatur för mig.! 
Jag ska sitta här ett tag till innan jag åker hem till bönan. Det blir en sen kväll med Sex and the City säsong 5. Kanske ett glas bubbel också...? Det är ju ändå fredag! 
(null)

Vilken värme det är idag, trettiotre grader. Tack och lov att jag har ac i min bil nu. Annars hade jag dött. Helt övertygad om det. 

Jag kom igång sent idag, det är mycket på listan som är kvar. Men men, det är ju trots allt ett par timmar kvar av den här dagen och det är ju en dag imorgon också! 

Det är ingen idé att försöka sminka sig något märkbart. Det rinner av ändå, men lite fick åka på idag, ruffsig i håret efter att det fått självtorka lite halvt + full AC på i bilen... Men äsch, det är ju ganska sommar fräscht med massa glow bara nu på sommaren! Räddningen till dem torra läpparna är helt klart läppoljan ifrån YSL (den silvriga i mitten). 
(null)

Jag svängde förbi Gränby Centrum en snabbis och blev helt förälskad i ett par solisar från Saint Laurent... Jag tror banne mig att dem ska flytta hem till mig. Sen några veckor tillbaka funderar jag alltid tjugofyra timmar innan jag köper något som kostar mer än 300:-. Det är ett bra knep för att inte bara shoppa loss hela tiden. Testa du också!

Efter en liten koll på Hunkemöller efter något trevligt så hämtade jag upp en av mina små prinsessor som följde med mig och uträttade lite ärenden. Som tack för hjälpen bjöd jag på mjukglass ifrån Mc Donalds. Då fick jag en "du är VÄRLDENS bästa kusin Madde!!" Tänk att det är så lätt att göra ungar glada ändå...? 

(null)

Såhär ser mitt öga ut idag, det sprider ut sig mer och mer. Nu syns det till och med när jag tittar rakt fram bara, det gjorde det inte första dagen. Jag hoppa verkligen att det går över i helgen. Det ser ju inte så mycket ut för världen men det gör ont, spänner och ser ju inte speciellt trevligt ut heller...! 
Jag är kvar hos moster och småsessorna ett tag till innan jag måste åka vidare för att ordna med en present!