28 juli 2018

100% Säker Stil

 
Vilket väder vi har, det har äntligen regnat lite. Jag har inte gjort speciellt mycket idag, skönt att ha en lugn lördag. Jag skulle behöva göra ett par saker innan jag lägger mig ikväll. Men vi får se! Jag har sen en tid tillbaka varit fast i en podcast. Jag vet inte om det är för att det är två otroligt starka, coola och kloka kvinnor som gör den. Om det är för att det handlar om mode och accessoarer. Eller om det helt enkelt bara är härligt att kunna djupdyka ner i olika trender, stiltips med mera. 
 
Jag älskar att läsa, gör det tyvärr för sällan. Jag måste skärpa mig med det. Ebba och Emilia (som driver Säker Stil) har skrivit två böcker. Jag har dem båda, deras bok med 101 stiltips sträckläste jag under en höstkväll förra året. Den första boken läser jag ett kapittel i taget, när jag behöver rensa huvudet lite. 
 
Jag har ju berättat att jag försöker bygga upp en ny garderob som är både hållbar, praktisk och magiskt vacker. För att, erkänn. Känns det inte bättre att klä sig "rätt" för stunden. Så man kan stå rak i ryggen. Det gör en sån stor skillnad, jag lovar. Ryggen rak, axlarna bakåt, bröstet fram, hakan lite uppåt. Gestickulera (stavas det så?), våga skratta, bär klackar (men öva att gå i dem först), skippa stumpbyxorna och ta acceptera aldrig att någon behandlar just dig annorlunda för att du inte är som alla andra.  
 
På min lista över saker som jag verkligen verkligen verkligen behöver i min garderob är följande:
 
- En kostym
- Ett statement smycke
- Den perfekta jobbväskan 
- En kamelfärgad kappa 
 
Vad har ni på er lista? 
 
 
Nu ska jag rulla ut yogamattan och försöka att yoga i tjugo minuter. Vi får se hur det går, det är ju inte riktigt min grej än... Trevligt helg!