16 december 2018

Åtta dagar kvar...

 
Tredje advent, men fortfarande ingen julstämning... 
När kommer den? Kommer den över huvudtaget? Jag hoppas det om inte annat. Jag ser så fram emot ett nytt år, det här året har varit upp och ner. Ett känslosamt år och jag saknar sommaren så det gör ont i hjärtat. Men, det är bäst såhär, för nu i alla fall. 
 
Det händer mycket roliga saker nästa år, två upplevelser jag har sätt fram emot länge. Såklart födelsedagar, högtider mm som alltid kommer varje år. Skillnaden ifrån tidigare år är att jag inte kommer att ha som nyårslöfte att gå ner i vikt. Mitt ända nyårslöfte inför nästa år kommer att vara...
Bli mer spontan, jag behöver leva nu. Medans jag fortfarande är ung.
 
Den här helgen har jag verkligen vilat och samlat energi, så välbehövligt. I år blir det desvärre ingen julledighet för mig. Men det gör inte så mycket. Jag får dela upp mig för att hinna med alla när och kära. 
Men det är jag van vid nu, när jag var liten tänkte jag nog inte på att jag är den som har åkt emellan mina familjer. Det har aldrig varit ett problem för mig, jag förstår hur barn som är äldre känner sig om deras föräldrar separerar eller skiljer sig. Men jag var så liten så jag kommer inte ens ihåg det. Det finns enorma fördelar med att ha skilda föräldrar. Men det är också väldigt jobbigt, jag har alltid känt att jag behövt välja. Men för att inte såra den ena så försöker jag att göra både mamma och pappa glada. 
 
Jag har nog misslyckats på den fronten om jag ska vara helt ärlig, men det är inte så lätt att försöka balansera upp hela livet. Göra båda sina föräldrar glada, övrig släkt nöjda och försöka få vänner att känna sig uppskattade. 
 
Lista på saker som är kvar att göra innnan jul följer...
 
- Hämta ut de fyra sista julklapparna på posten
- Slå in de sista julklapparna 
- Baka julgodis 
- Färga håret & Klippa mig
- Köpa nya strumpbyxor (funderar på dessa!)
- Skriva ett julbrev
- Gå på julavslutning 
- Hinna med minst 4 svettiga pass på gymmet (börjar med PT efter jul!)
- Rimma på några julklappar 
- Leta efter de perfekta smyckena till jul
- Köpa julblommor 
- Sätta upp ljusslingor
- Slänga kartoner 
- Köpa ett nytt vardagsljus (detta är gudomligt!)
 
Det var nog inte allt ändå, men det som jag har i huvudet just nu. Det blir en lugn vecka, bara två dygn, jag älskar att vara ledig mitt i veckan. Så himla mysigt, nu har det kommit lite snö också. Det är ju vackert men uh, jag har fortfarande inte köpt mig några vinterskor...