- Så går sommaren emot sitt slut och hela familjen har börjat jobba igen. Det är fortfarande varmt ute, ljust ganska sent, jag har det mesta. Jobb, bil, familj, dator, telefon, vänner, möjligheten att göra egna val. Ändå är det något som saknas. Gnistan att fortsätta saknas. Kilona rinner av, men inte av rätt anledning. Musklerna försvinner och jag känner hur min kropp blir svagare och svagare. Inte det att jag har någon sjukdom som gör det. Det handlar bara om att jag inte mår bra just nu helt enkelt. 
 
I en sådan situation där vad jag än gör, så är aldrig personerna i fråga nöjda. Oavsätt om jag gör precis allt i min makt för att göra dem glada. Det är jobbigt. Att känna att man är i vägen, hela tiden behöva planera sitt liv utefter när man får och inte får göra vissa saker. Där regler ändras från dag till dag. 
 
Det låter kanske inte jätteilla och såklart har jättemånga människor så mycket större problem än vad jag har. Men mitt största problem just nu är jag inte vill göra någonting. Jag vill inte träna, inte äta, inte göra något, inte ta tag i saker jag borde ordna med. Viljan finns där inne, någon stanns. Jag letar och letar efter tecken på att det är en bra idé att göra saker och att satsa för att vinna. Men ibland är det helt enkelt för långt bort. Några bitar faller på plats vecka efter vecka. 
 
Det märkliga är att, folk runt om kring mig verkar inte se hur det verkligen är. Några av er har verkligen visat sitt sanna jag den här sommaren och det kanske var på tiden... Får ni ofta ångest över småsaker? Skjuter ni upp småsaker som egentligen inte alls tar upp tid eller energi. Som att bara häga upp kappan på en galge istället för över stolsryggen. 
 
Jag tycker det är viktigt att visa båda sidorna av livet. Jag skulle kunna skriva en jättepositiv text om att jag gick en mil igår, hur skönt det kändes efter och hur stolt jag var när jag kom hem. Men det var inte alls så. Jag hade ont i hela kroppen, kunde knappt gå och låg och skakade i sängen säkert en timme. Det finns för och nackdelar med allt. Nu vill jag fokusera på att bygga upp mig själv igen, ifrån insidan. Ta tag i allting en gång för alla. 
 
Steg ett är att göra ett läkarbesök för att se vad som händer med mig, förhoppningsvis få reda på varför det händer och hur jag kan handskas med det. Sen får vi se vad som händer. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress